Wunderlabel: review en kortingscode

Een tijdje geleden kwam ik via Instagram een voor mij onbekend labelmerk tegen, genaamd Wunderlabel. Wunderlabel produceert o.a. kledinglabels, zowel geweven als bedrukte labels. Op hun website zag ik staan dat ze ook 100% gerecyclede labels verkopen en dat wekte mijn interesse! Via Instagram kwam ik vervolgens in contact met Joyce van Wunderlabel, die me vroeg of ik interesse had om deze labels te testen. Et voila, in deze blogpost lezen jullie mijn review van de labels en een kortingscode om zelf labels te bestellen!

*Ik heb de labels gesponsord gekregen, maar alles wat ik schrijf is mijn eigen mening 🙂

Van alle soorten labels die Wunderlabel maakt heb ik gekozen voor de bedrukte variant. Deze labels zijn namelijk voor 100% gemaakt van recyclede garen, iets wat ik enkel kan toejuichen. Voorwaardelijk is dus wel dat de labels bedrukt worden en niet geweven, terwijl juist geweven labels in mijn ogen kwaliteit uitstralen. Ik werd echter niet teleurgesteld, want deze bedrukte labels zijn zo mooi geworden! De kleuren zijn helder, het label is zacht, de print scherp en het hele label is bedrukt waardoor de witte tekst er echt uitspringt: dat zou met weven nooit mogelijk zijn. Ik ben fan dus!

Details please…

Een klein beetje meer details: Je kan voor de bedrukte labels kiezen uit 3 formaten en 2 achtergrondkleuren (zwart of wit). Ik koos voor het label van 6 bij 2 cm met een witte achtergrond. Voor 25 labels betaal je €16, ik bestelde 100 bedrukte labels voor €37,- wat echt een hele schappelijke prijs is voor de kwaliteit die je krijgt. Je hebt vervolgens de optie om zelf een ontwerp te maken voor je label. Mocht je niet zelf iets willen ontwerpen dan kan je ook gebruik maken van de ontwerptool van Wunderlabel om met iconen en tekst je eigen label samen te stellen. Daarnaast kan je van een bedrukt label ook een was- of maatlabel maken, maar dat heb ik niet getest. Gezien de zachtheid van de labels kan ik me wel voorstellen dat dit heel goed kan werken overigens.

Ontwerpen

Zodra je een ontwerp voor je logo gaat uploaden op de website zie je ook direct hoe je ontwerp eruit komt te zien op je label, dat vond ik heel fijn. Als je op zoek ben naar de specificaties voor je ontwerp: die krijg je pas te zien als je een plaatje gaat uploaden wat niet aan de specs voldoet. Je krijgt dan ook een linkje naar een voorbeeld plaatje zodat je je label het juiste formaat kunt maken, handig! Hieronder het ontwerp dat ik zelf maakte voor mijn label en een foto van hoe het label er uiteindelijk uit is komen te zien:

 

 

 

Wat ik zelf heel belangrijk vind aan labels is dat ze zacht zijn en geen scherpe randjes hebben. Dat kriebelende label in je nek is er altijd zó uit bij mij, dus dat ga ik er natuurlijk niet zelf vrijwillig innaaien. Deze labels zijn echt superzacht en er is geen scherp randje te bekennnen, heel fijn! De labels zelf zijn gemaakt van een garen wat een lichte glans heeft. Dit zie je op de foto’s ook terug. Vervolgens worden de labels bedrukt met een verhit kleurenfolie. Ik was zelf bang dat je echt zou zien dat het een folie was op het label, maar dat zie je dus helemaal niet. Het ziet er juist heel mooi uit! Daarna worden de labels gesneden via een hot-cut methode, waardoor je de randen niet rafelen, maar dus ook geen harde randjes hebben. Ik heb aan mijn 100 labels geen harde randjes kunnen ontdekken in ieder geval =D

#Whomademylabels?

Tijdens mijn mailwisseling met Wunderlabel was het trouwens ook fashion revolution week. Ik kon het daardoor niet nalaten om te vragen waar Wunderlabel de labels liet produceren, en daar kreeg ik gelukkig ook een eerlijk antwoord op:

Wij produceren in onze fabriek in Vietnam. Wunderlabel beheert en runt deze fabriek zelf. We beschrijven het ook wel als een stukje Europa in Vietnam, waar eerlijke (faire) werkomstandigheden en salarissen zijn.

Dat vond ik goed klinken! Joyce stuurde ook nog wat foto’s mee van de fabriek zelf:

Daarnaast voldoen al hun labels aan de OEKO-TEX Standaard 100 norm, een wereldwijd test- en certificatie systeem voor textiel.

Conclusie

De labels bevallen mij erg goed! Ik vind het een groot voordeel dat je voor een kleine prijs kwalitatief goede labels kunt bestellen. Daarnaast kunt je vanwege het bedrukken helemaal los gaan met allerlei kleuren op je labels, wat bij geweven labels resulteert in hoge kosten.

Kortingscode

Mocht je zelf ook op zoek zijn naar labels, dan kun je allereerst via de site een sample pakket bestellen. Als je niet kunt wachten kan je ook direct je labels bestellen met 15% korting met de volgende code:

TheFinalStich-vs-Wunderlabel2018 (geldig tot 27 september)

 

 

Geplaatst in: 2018