Naailes in Amsterdam

 

Naailes

naailes Voor ieder niveau

Foto_naaimachine_brother_naailes

Het maakt niet uit of je ervaring hebt met naaien of niet, met ieder niveau kan je terecht bij de lessen. De lessen zijn dan ook gemixt en ieder volgt zijn eigen pad. Iedereen is tijdens de les bezig met zijn of haar eigen project. Je kiest zelf iets wat je wil maken. Uiteraard krijg je hulp bij het kiezen van een geschikt eerste project, of een project dat past bij wat je al kan en nog wilt leren.

naailes op maat: Van kussenhoes tot eigen ontwerp

Je kunt tijdens de lessen van alles maken. Afhankelijk van je ervaring en je doel kiezen we samen een aanpak, zodat je zo snel mogelijk met een geslaagd kledingstuk naar buiten loopt. Neem ook een kijkje op the instagram account van The Final Stitch om voorbeelden te zien van wat je zou kunnen maken!

naailes in Kleine groepen 

Omdat niets vervelender is dan lang wachten totdat je vraag beantwoord is en je weer verder kan, vind ik het belangrijk dat iedereen de aandacht krijgt die nodig is. Daarom hanteer ik een limiet van maximaal 3 mensen per les. Dit zorgt ervoor dat er alle tijd is om jouw vragen te beantwoorden.

Lestijden en kostenNaailes korting

De lessen worden gegeven bij Laura thuis in de Rivierenbuurt Amsterdam, iedere woensdag van 20.00 uur tot 22.00 uur. Per les betaal je €20,- en je neemt losse lessen af (dus geen vast abonnement). Meer informatie over lestijden en kosten lees je hier. De eerste les krijg je altijd €10,- korting zodat je kunt kijken of de lessen je bevallen.

Van wie krijg je leslaura_naailes_voorstellen

Laura de Jong is de persoon achter The Final Stitch en de grootste fan van naaien die je je voor kunt stellen, en ze geeft je graag les rondom alles wat met naaien te maken heeft tijdens haar naailessen in Amsterdam.

FAQ’s

Hieronder vind je een aantal veel gestelde vragen terug

Heb ik een naaimachine nodig voor de naailessen?

Nee, je hebt geen naaimachine nodig voor de naailessen. Je kunt gebruik maken van naaimachines van Brother tijdens de naailessen. Je bent natuurlijk wel van harte welkom om een eigen naaimachine mee te nemen als je daar mee wilt leren werken.

Hoeveel lessen heb ik nodig?

Dat is afhankelijk van wat je wil leren en hoeveel ervaring je al hebt achter een naaimachine. In 1 les kun je leren hoe je je naaimachine inrijgt en welke basissteken je vaak zult gebruiken. Wil je een simpel shirt maken zonder ingezette mouwen? Reken dan op een les of 5 als je nog geen ervaring hebt.

Wat moet ik meenemen naar de les?

Je neemt zelf de volgende dingen mee naar de les:

  • Stof en garen
  • Elastiek, ritsen, ed.
  • Stof voor een proefmodel mag je zelf meenemen maar kan je ook kopen voor €3,- per meter tijdens de les.
  • Een stofschaar als je die hebt (maar is niet noodzakelijk)
  • Je eigen naaimachine als je daarop les wilt krijgen. Je kunt ook gebruik maken van de naaimachines die aanwezig zijn tijdens de les.
Hoe kom ik aan een patroon voor een kledingstuk dat ik wil maken?

Er staat een groot aantal patronen tot je beschikking uit diverse tijdschriften zoals Knipmode, Burdastyle, Fashionstyle, La Maison Victor en van diverse IndieSew bedrijven. Je bent natuurlijk ook altijd vrij om je eigen patronen mee te nemen.

Nog een andere vraag? Zet m op de mail naar mailthefinalstitch@gmail.com en ik stuur je zo snel mogelijk een antwoord terug!

Naaimachines

Als je zelf geen naaimachine hebt waarop je wil leren naaien, dan kun je gebruik maken van de volgende naaimachines tijdens de naailessen: Naaimachine Brother DS-140 Deze naaimachine naait met gemak een spijkerbroek in elkaar en is voorzien van alle moderne steken die je maar kunt dromen. Al zul je vooral de rechte steek leren […]

Hoe werkt het?

Wil jij leren naaien? Of heb je wel wat ervaring maar loop je vast bij de ingewikkelde delen? Kom op les bij de The Final Stitch. Laura de Jong is de persoon achter The Final Stitch en de grootste fan van naaien die je je voor kunt stellen, en ze geeft je graag les rondom […]

Aanmelden

Weten of er nog plek is om je eerste les te volgen? Stuur dan een email naar mailthefinalstitch@gmail.com met de volgende gegevens: Wat je graag zou willen leren/maken in de lessen. Hoeveel ervaring je hebt. Of je in het bezit bent van je eigen naaimachine.

Tarieven

Voor een naailes betaal je €20,- per avond. Hiervoor krijg je: Tijd om al je vragen te stellen en alles te leren over naaien. Mogelijkheid om gebruik te maken van een tweetal naaimachines. Mogelijkheid om gebruik te maken van een lockmachine voor professionele afwerking van je kledingstuk. Patroonpapier om je patronen op over te nemen. […]